Rakitić otkrio zašto je u mladosti odbio Chelsea

Želio ga londonski klub

Rakitić otkrio zašto je u mladosti odbio Chelsea

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić vrhunac karijere napravio je prelaskom u Barcelonu. No, ko zna kako bi se razvijala njegova karijera da je u mladosti pristao na transfer u Chelsea. 

Čelnici londonskog kluba namjeravali su angažovati Ivana Rakitića kada je imao svega 16 godina. Nudili su bogatstvo, ali je odlučio na kraju ostati u Švicarskoj i to se pokazalo kao ispravan potez. 

"Želio sam ostati kod kuće. Imao sam odličan odnos s predsjednikom Basela. Bilo je puno bolje za mene da ostanem i polako se penjem prema vrhu. Još je jedan igrač bio u mojoj situaciji, Jonas Elmer. Sa 17 godina je otišao iz Zuricha u Chelsea. Na kraju je završio u drugoj švicarskoj ligi", rekao je Rakitić za magazin FourFourTwo i dodao:

"Tako sam i ja mogao proći. Ne želim reći da je uvijek bolje ostati kad si u takvoj situaciji, no moja odluka da ostanem kod kuće s obitelji se pokazala ispravnom."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rakitić ne isključuje mogućnost da jednog dana zaigra u Engleskoj.

"Volio bih to. Puno mojih prijatelja igra u Premierligi. To je drugačiji stil nogometa i uvijek sam uživao igrati protiv engleskih timova. Možda jednog dana tamo zaigram", rekao je Rakitić.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.