"Raspravljali smo o incidentu u Bayeru, a onda se odlučili"

Predsjednik HSV-a Dietmar Beiersdorfer:

"Raspravljali smo o incidentu u Bayeru, a onda se odlučili"

Emir Spahić ima novi klub. To je Hamburger SV, klub koji nikada nije napuštao najelitniji njemački fudbalski rang, iako je u protekle dvije sezone bio jako blizu ispadanja.

Svjesni su toga i u klubu sa samo sjevera Njemačke, pa tako nisu željeli propustiti priliku da u svoj tim dovedu iskusnog defanzivca kakav je reprezentativac naše zemlje i njen nekadašnji kapiten, Emir Spahić.

Iako je zbog skandala i udaranja zaštitara dobio raskid ugovora sa Bayernom iz Leverkusena, čiji je bio najbolji defanzivac u prošloj sezoni, u HSV-u nisu mnogo razmišljali o besplatnom angažmanu Spahića. 

Takvog igrača, bez plaćanja obeštećenja, uprkos činjenici da ima 34 godine, danas je teško dovesti. Predsjednik HSV-a ipak je priznao da su raspravljali situaciju zbog koje je Spahić ostao bez posla u redovima Apotekara.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sa Emirom smo dobili jednog visokokvalitetnog igrača i to bez da smo za njega platili obeštećenje. On je igrač koji će nam sigurno donijeti stabilnost. Razgovarali smo i o svemu što se desilo u Leverkusenu, i to interno, a potom smo se odlučili za potpis ugovor sa njim", rekao je predsjednik HSV-a Dietmar Beiersdorfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.