Ratko Mladić iz Haaga zadao udarac Partizanu

UEFA žestoko kaznila beogradski klub

Ratko Mladić iz Haaga zadao udarac Partizanu

E. Čaušević

Disciplinska komisija UEFA-e danas je zvanično potvrdila da je Partizan žestoko kažnjen zbog ispada navijača na meču protiv Budućnosti.

Partizan je u drugom pretkolu Lige prvaka na svom stadionu dočekao Budućnost iz Podgorice, ali je utakmica ostala u drugom planu nakon ispada domaćih navijača. Popularni Grobari su tokom većeg dijela utakmice skandirali haškom optuženiku Ratku Mladiću, te su vrijeđali navijače Budućnosti povicima "Šiptari".

Navijači beogradskog kluba se nisu tu zaustavili jer su u nekoliko navrata spominjali i Kosovo, a sve je zabilježio UEFA-in delegat koji je u svom izvještaju sve prijavio Disciplinskoj komisiji. Prije nekoliko dana najavljeno je da će Partizan biti žestoko kažnjen što je danas i potvrđeno.

Naime, Disciplinska komisija UEFA-e je zbog svega navedenog kaznila Partizan na dvije utakmice bez publike na stadionu u Humskoj, te sa 130.000 eura. Iz Partizana su najavili žalbu, ali će najvjerovatnije prvi meč playoffa Evropske lige protiv Videotona igrati pred praznim tribinama. Ukoliko se srbijanski klub plasira u grupnu fazu još jedan meč će igrati pred praznim tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi