Real Madrid slavio, Ramos pocrvenio
EPA

Bolji od Deportiva

Real Madrid slavio, Ramos pocrvenio

E. Ganibegović

Fudbaleri Real Madrida su na startu nove sezone na gostujućem terenu savladali Deportivo rezultatom 0:3.

Kraljevski klub je i u ovoj utakmici igrao bez Cristiana Ronalda, koji je i dalje pod suspenzijom, ali bez obzira na njegov nedostanak, Real je lagano došao do svoje prve pobjede ove sezone.

Već u prvih pola sata utakmice smo vidjeli dva pogotka. Najprije je Bale na asistenciju Benzeme u 20. minuti utakmice postigao gol, a nedugo zatim u 27. minuti Marcelo je asistirao Casemiru za 0:2, pa se tim rezultatom otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme je bilo nešto zanimljivije, pa je i Deportivo imao svoje prilike, koje nije uspio realizovati. U 62. minuti meča Kroos na asistenciju Balea postiže pogodak za povećanje vodstva od 0:3. 

Nakon trećeg pogotka kraljevskog kluba, Deportivo je imao priliku da u 89. minuti smanji rezultatski nedostatak, međutim Andone nije uspio realizovati penal. Na kraju utakmice Ramos pravi veliku glupost, te dobija drugi žuti karton, odnosno crveni,  pa zbog toga neće biti u ekipi na sljedećoj utakmici.

La Liga, 1. kolo:

Deportivo - Real Madrid 0:3

 

 



Potražite više informacija na temu La Liga:

 



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi