Redsi bolji od HJK-a, Origi pogodio

Sigurna pobjeda Liverpoola

Redsi bolji od HJK-a, Origi pogodio

E. Škorić

Nogometaši Liverpoola savladali su finski HJK Helinski u prijateljskoj utakmici sa 2:0.

Izabranici Brendana Rodgersa odigrali su još jedan kontrolni meč, među posljednima prije početka nove sezone u Engleskoj.

Redsima se suprostavio finski prvak, a engleski klub je bez većih problema stigao do trijumfa. Doduše, HJK se dobro držao 73 minute, kada je Divorick Origi, povratnik u Liverpool, pogodio za 1:0.

Konačnih 2:0 za Liverpool postavio je Brazilac Philippe Coutinho samo pet minuta. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od prve minute za Liverpool su igrali Mignolet, Škrtel, Milner, Lovren, Lallana, Ings, Ibe, Henderson, Gomez, Coutinho, Clyne. 

U nastavku su šansu dobili strijelac Origi, Maguire i Chirivella. 

Redsima je ovo bila peta pripremna utakmica, te četvrta pobjeda. Jedina neporažena je ostala ekipa sastavljena od najboljih igrača malezijske lige, dok su poraženi bili Adelaide Unitede, Brisbane i najbolji tim Tajlanda.

Sutra izabranike Brandana Rodgersa čeka generalna proba protiv engleskog niželigaša Swindona, a smatra se da će priliku dobiti nova pojačanja Benteke i Firminho.

Liverpool će novu sezonu otvoriti 09.08 protiv Stoke Cityja. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.