Rijeka najboljeg strijelca prodala u Bundesligu

Za dva miliona eura

Rijeka najboljeg strijelca prodala u Bundesligu

Čelnici Rijeke odlučili su nakon godinu dana saradnje prodati Romana Bezjaka u Bundesligu. 

Vodeći strijelac HNL-a je odličnim nastupima u dresu Rijeke zainteresovao brojne klubove, a na kraju se odlučio sa njemački Darmstadt u kojem će se pridružiti našem reprezentativcu Mariju Vrančiću. 

"Potpisao sam u ponedjeljak ugovor i prvi dojmovi su jako dobri. Uvjeti za trening su odlični, još se moram upoznati s novom sredinom", kazao je Bezjak, koji je u prvih sedam kola HNL-a postigao sedam golova.

Mediji u Njemačkoj išu je transfer Bezjaka u Darmstadt vrijedan dva miliona eura, što je za Rijeku isplativo jer je slovenački napadač stigao iz Ludogoretsa potpuno besplatno. Tokom karijere još je igrao za Celje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi