Rijeka postala najefikasnija ekipa HNL-a

Nakon pobjede nad Zadrom

Rijeka postala najefikasnija ekipa HNL-a

E. Škorić

Rijeka je u sedmom kolu HNL-a deklasirala Zadar sa 6:1. dok je Zagreb bio bolji od Splita.

Rijeka je još uvijek jedina ekipa koja može da prati vodeći Dinamo. Riječani su i dalje na bod od Zagrepčana, koji su nešto ranije slavili u sjajnoj utakmici protiv Hajduka na Poljudu (3:2).

Međutim, 6:1 pobjedom nad Zadrom Rijeka je postala najefikasnija ekipa u ligi sa 21 postignutim golom, a primili su samo šest. 

Moises je protiv Zadra postigao hat-trick, po gol Kramarić, Cvijanović i Tomečak. Terkeš je postigao utješni gol za Zadrane.

Split je u Kranjčevićevoj poražen od Zagreba  2:1. Dvostruki strijelac za Pjesnike bio je Boban, za goste jedini gol je postigao Bagarić.

HNL, 7. kolo:
Zagreb - Split 2:1 (Boban 54, 61/ Bagarić 62)
Rijeka - Zadar 6:1 (Kramarić 12, Tomečak 20, Moises 30, 38, 88, Cvijanović 85/ Terkeš 12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.