Ronaldo želi da se vrati u Englesku?
Foto: EPA

Zbog problema s utajom poreza

Ronaldo želi da se vrati u Englesku?

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo prošle sedmice pojavio se na španskom sudu zbog optužbi za utaju poreza.

Španija tereti portugalskog fudbalera da je utajio skoro 15 miliona eura poreza od dolaska u Real Madrid iz Manchester Uniteda. Ronaldo je na prvom saslušanju izjavio da to nije istina, te da je uvijek poštovao sve obaveze koje je imao prema državi u kojoj živi prethodnih godina.

Kada je sud objavio da se Ronaldo tereti za utaju poreza odmah su počele spekulacije da će Portugalac napustiti Real Madrid. Međutim, jedan od najboljih igrača svijeta je demantovao pisanja medija i jasno poručio da je njegova budućnost na Santiago Bernabeu.

Ipak, španski mediji jučer su ponovo počeli priču da Ronaldo želi da ide. Cadena SER je objavila da je Portugalac poručio da se želi vratiti u Englesku jer tamo nikada nije imao nikakvih problema. No, nije poznato da li Ronaldo želi da ide odmah ili narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi