Rummenigge: Neymarov transfer je skuplji od Allianz Arene
Foto: EPA

Direktor Bayerna se ne slaže s astronomskim trošenjem

Rummenigge: Neymarov transfer je skuplji od Allianz Arene

Još uvijek se ne stišavaju reakcije na Neymarov astronomski transfer iz Barcelone u PSG vrijedan 222 miliona eura. Svoje viđenje ovog transfera, ali i cjelokupne situacije na fudbalskom tržištu dao je i izvršni direktor Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge.

Neymarov dolazak u Pariz bi u konačnici, s njegovim platama i bonusima, PSG mogao koštati i do 450 miliona eura, a izvršni direktor Bayerna, legendarni Karl-Heinz Rummenigge ističe da je to više nego što je koštala izgradnja stadiona bavarskog kluba, Allianz Arene.

"Tokom priča o njegovom transferu, zapitao sam se šta bi bilo važnije, Neymar ili Allianz Arena?" Budući da je Neymarov transfer čak bio i skuplji, moram reći da bih se odlučio za Allianz Arenu. Nama je to puno važnije", izjavio je Rummenigge, te nastavio:

"Mi nismo voljni raditi takve stvari, a nismo ni u mogućnosti. Javnost i naši navijači vjeruju da mi radimo na pravi način. Bayern se mora voditi drugačijom filozofijom."

Rummenigge je potom istakao i da se nešto mora promijeniti, tačnije da se apsurdno trošenje novca u fudbalu mora, ako ništa drugo, barem ograničiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Prije nego što je finansijski fair play uveden 2011. godine, više puta sam se, zajedno s tadašnjim predsjednikom UEFA-e, obraćao Komisiji Evropske unije...Ograničenje budžeta za plate je bio naš cilj, ali to je uvijek odbijano. Pitam se zašto, prije 2011. godine, političari nisu mogli podržati zajedničku želju UEFA-e i klubova", istakao je direktor Bayerna, te dodao:

"Svi zajedno trebamo sjesti za stol. Na taj način bi mogli doći do racionalnije regulacije fudbala kao cjeline."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti