Ruska mafija namjestila meč Lige prvaka?
Foto: epa.eu

Schalke i Sporting u raljama teorija zavjere

Ruska mafija namjestila meč Lige prvaka?

Svako koje gledao utakmicu 3. kola Lige prvaka između Schalkea i Sportinga priznati će da je ovaj meč bio prilično čuda, a na kraju su Rudari slavili sa 4:3.

Golovi su padali na sve strane, čini se previše lako, a pobjednik utakmice odlučen je nakon što je Choupo-Moting, a ne Huntelaar, realizovao sumnjiv penal u sudijskoj nadoknadi. Interesantno je da Holanđanin već godinama izvodi najstrožije kazne na Veltins-Areni. 

Onda, kada je upitan o svemu tome, novi trener kluba iz Gelzenkirhena Roberto Di Matteo je naprasno prekinuo konferenciju za štampu rekavši da ne može da odgovara na pitanja o fudbalu ljudima koji ne znaju ništa o fudbalu.

Jedan od najtiražnijih njemačkih časopisa, Bild, ima jednostavno objašnjenje za sve. Pošto Schalke ima Gazprom kao sponzora već godinama, na ovom meču je jednostavno "morao da bude kec i 7+" na ovaj ili na onaj način. Jer je, navodo, tako rekla ruska mafija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za sada UEFA nije najavila zvaničnu istragu, iako su optužbe jako ozbiljne. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.