Sa ljekarskih pregleda na hitnu operaciju srca
Foto: EPA

Thomas Foket bez potpisa za Atalantu

Sa ljekarskih pregleda na hitnu operaciju srca

M. Šljivak

Belgijski fudbaler Thomas Foket (22) neće obući dres Atalante.

Doskorašnji fudbaler Genta dogovorio je prelazak u tim iz Bergama, ali tamo neće zaigrati, jer su mu na ljekarskim pregledima ustanovili probleme sa srcem.

Otkriveno je da pojedini dijelovi njegovog srca imaju manje kiseonika nego što je potrebno, pa je hitno upućen na operaciju. Srećom, on će moći da nastavi karijeru. Pauziraće najmanje šest mjeseci i za sada će ostati bez ugovora u Atalanti.

Tako će 22-godišnji fudbaler ostati član Genta. Ugovor s ovim timom mu ističe naredne godine, a izvjesno je da ovog mladog defanzivca neće biti ni u reprezentaciji Belgije u narednim akcijama.

Ipak, njegovo zdravlje je mnogo važnije u ovim trenucima i jedino je bitno da se na vrijeme oporavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi