"Samo Maradonini fanovi žele da Argentina ne ide na SP"
Foto: EPA

Oglasio se legendarni Kempes

"Samo Maradonini fanovi žele da Argentina ne ide na SP"

E. Čaušević

Pred reprezentacijom Argentine sutra je najvažniji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Ekvadora.

Vicešampion svijeta se nalazi u teškoj situaciji pred zadnje kolo kvalifikacija i u slučaju lošeg rezultata na gostovanju u Ekvadoru postoje realne šanse da Messija i društvo nećemo gledati narednog ljeta u Rusiji. Argentinci traže pobjedu u sutrašnjem meču, no ima i onih koji se nadaju lošem ishodu.

Zbog toga se danas u argentinskim medijima oglasio legendarni napadač Mario Kempes koji je 1978. godine postao prvak svijeta sa Argentinom. Kempes je izjavio da ne može da vjeruje da postoje Argentinci koji ne žele da njihov tim ide na SP. Ipak, on zna kakva "vrsta" navijača želi neuspjeh Gaučosa.

"SP bez Argentine i Messija bi bio katastrofalan. Oni koji ne žele da naša reprezentacija ide u Rusiju su samo fanovi Diega Maradone. Boje se da će Messi postati prvak svijeta i konačno u svemu pokazati da je bolji od Maradone. Ne razumijem te ljude i samo mogu reći da oni imaju psihičkih problema", rekao je Kempes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti