Sampaoli za historiju, Argentinci deklasirali Singapur
Foto: EPA

Nevjerovatna formacija Gaučosa

Sampaoli za historiju, Argentinci deklasirali Singapur

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine danas je ubjedljivo savladala singapur (6:0) u prijateljskoj utakmici.

Argentinci su danas očekivano upisali pobjedu protiv Singapura u prijateljskom meču s visokih 6:0. Ova utakmica ostat će upamćena po nevjerovatnoj formaciji seletora Gaučosa Jorgea Sampaolija koji je igrao sa samo dva odbrambena igrača, te čak pet napadača 2-3-5.

Gosti su do prednosti stigli u 25. minuti kada je nakon asistencije Gomeza mrežu Singapura zatresao Fazio. Samo šet minuta kasnije Argentina je udvostručila svoju prednost, a ovaj put strijelac je bio Correa.

Argentina je igrala dosta opšteno u drugom poluvremenu u kojem su postigli još tri gola. Prvo je na 3:0 povisio Gomez, da bi 15 minuta prije kraja utakmice za 4:0 pogodio Leandro Paredes. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U sudijskoj nadoknadi Argentinci su postigli još dva gola. Na 5:0 povisio je Alario, da bi konačnih 6:0 postavio Di Maria.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi