Schalke bez problema protiv HSV-a

Salihović nije igrao

Schalke bez problema protiv HSV-a

Schalke je u 12. kolu Bundeslige na svom terenu savladao HSV rezultatom 2:0 i tako se vratio na sjajno drugo mjesto na tabeli.

Domaći tim je u prednost došao već u 17. minuti kada je Di Santo iz penala pogodio za 1:0. Golova nije bilo sve do finiša utakmice, kada je u 77. minuti Burgstaller zabio za konačnih 2:0.

Za Schalke je ovo bila sedma pobjeda u ovoj sezoni i tim iz Gelsenkirchena se nalazi na drugom mjestu sa 23 boda, šest manje od vodećeg Bayerna. HSV je 15. sa deset bodova.

Treba istaći da na današnjoj utakmici nije nastupio bh. reprezentativac Sejad Salihović, koji je cijeli meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi