Schalke, Gent i Šahtar sigurni
Foto: EPA

Grupe G, H, I

Schalke, Gent i Šahtar sigurni

Večeras su odigrane utakmice 2. kola u grupama G, H i I.

U grupi G, Ajax je na svom terenu savladao Standard rezultatom 1:0 golom Dolberga iz 28. minute, dok je u drugoj utakmici grupe Celta bila bolja od Panathinaikosa (2:0). Domaći su do pobjede stigli kasnim golovima Guidettija iz 84. i Wassa iz 89. minute. 

Schalke je na svom terenu savladao Salzburg sigurnim rezultatom 3:1, a naš Sead Kolašinac je na terenu proveo 81 minutu i bio je jedan od zapaženijih na terenu. Domaći su u vodstvo došli u 15. minuti kada je pogdio Goretzka, da bi na 2:0 komičnim autogolom povisio Čaleta-Car. Howedes je u 58. minuti pogodio za 3:0, da bi konačan rezultat utakmice u 72. minuti postigao Soriano.

U drugoj utakmici grupe I, Krasnodar je bio bolji od Nice (5:2). Za domaće su pogađali Smolov i dva puta Joazinho i Ari, a za goste Balotelli i Cyprien.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gent je na svom terenu pobijedio ekipu Konyaspora rezultatom 2:0, a na terenu su od prve minute zaigrala čak četiri bh. fudbalera - Milićević na jednoj, a Bajić, Hadžiahmetović i Milošević na drugoj strani. Belgijski tim je upisao rutinsku pobjedu a do prednosti je došao u 17. minuti golom Saiefa. Neto je u 33. povisio na 2:0 na asistenciju Milićevića, a taj rezultat je ostao na snazi do kraja utakmice. Milićević je na terenu proveo 46, Hadžiahmetović 65, Milošević 81 a Bajić 90 minuta.

Šahtar je u istoj grupi slavio sa 2:0 protiv Brage, a strijelci su bili Stepanenko u 5. i Kovalenko u 56. minuti. Ukrajinski tim je u 47. ostao s igračem manje zbog isključenja Freda, ali domaće to nije omelo da upišu sigurnu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi