Schalke pomaže Zmajevima, Belgiji "krade" selektora?

Rudari žele svog bivšeg fudbalera

Schalke pomaže Zmajevima, Belgiji "krade" selektora?

Bundesligaš iz Gelsenkirchena se po okončanju ovosezonskog izdanja najjačeg njemačkog fudbalskog ranga nasaradnji zahvalio treneru Robertu Di Matteu.

Glavni kandidat za novog trenera ekipe našeg Seada Kolašinca je Marc Wilmots, aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Belgije i nekadašnji napadač popularnih Rudara.

Ipak, problem Schalkeu za angažman svog bivšeg fudbalera mogao bi predstavljati ugovor koji Wilmots ima s Fudbalskim savezom Belgije i odštetna klauzula u visini od milione eura.

Svakako je da bi odlazak Wilmotsa bio veliki udarac za Crvene đavole koji zajedno s našom reprezentacijom igraju u kvalifikacionoj grupi B za plasman na Evropskoprvenstvo u Francusku 2016. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wilmots je "ukrotio" ekipu punu zvijezda i potencijala i napravio jedan homogen tim koji se trenutno nalazi na trećem mjestu FIFA-ine rang liste najboljih svjetskih reprezentacija. U Schalkeu su svjesni njegovi kvaliteta i zato upravo žele njega, a kako pišu pojedini njemački mediji prvi tajni pregovori Wilmotsa i sportskog direktora Schalka Horsta Heldtasu već obavljeni.

Ne bi bilo loše za Zmajeve kad bi Rudari iz Gelsenkirchena uspjeli poremetiti belgijsku harmoniju pred gostovanje naše reprezentacije u Belgiji početkom septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.