Schweinsteiger: Ibra bi bio prva zvijezda u Americi

Nagovara ga da dođe u MLS

Schweinsteiger: Ibra bi bio prva zvijezda u Americi

E. Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović uspješno se oporavlja od povrede koljena, ali još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti svoju karijeru.

Ibrahimović je ostao bez kluba nakon što mu je istekao ugovor sa Manchester Unitedom koji nije odlučio da ponudi produžetak saradnje iskusnom napadaču. Nakon teške povrede koljena mnogi su govorili da će se Ibra na teren vratiti tek naredne godine, ali oporavak ide bolje od očekivanog.

Nakon što je Ibra sve iznenadio svojim brzim načinom oporavka počelo se spekulisati da bi ipak mogao ostati u Unitedu. Ukoliko Ibrahimović odbije ponudu klubova iz Evrope jasno je da će karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama što mu je savjetovao nekadašnji saigrač Bastian Schweinsteiger.

"Razgovarao sam s Thomasom Mullerom i on će vjerovatno nekada u karijeri zaigrati u MLS-u. Isto to savjetujem i Zlatanu Ibrahimoviću jer bi to bila velika stvar za Ameriku. Ovdje ima dosta poznatih igrača, ali jasno je da bi Ibra bio prva zvijezda u Americi ako dođe", rekao je njemači igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi