Schweinsteiger: Nije me Mourinho otjerao iz Uniteda

Bastian otvorio dušu i priznao

Schweinsteiger: Nije me Mourinho otjerao iz Uniteda

D. Rakanović

Nekadašnji reprezentativac Njemačke Bastian Schweinsteiger priznao je da ga iz Manchester Uniteda nije otjerao Jose Mourinho. 

Schweinsteiger je u United došao 2015. godine i prvu sezonu je odigrao 31 utakmicu, ali je dolaskom portugalskog stručnjaka više vremena provodio na tribina, nego na terenu. Kod Mourinha je odigrao samo četiri utakmice. 

"Razgovarao sam sa Mourinhom. On je imao svoje mišljenje, ali mislim da nije on donio odluku. Mislim da ju je donio neko drugi. On je mogao da vidi da sam na treninzima i utakmicama bio pravi profesionalac, pa mislim da je to bila pogrešna odluka, ali sam je prihvatio. Čak i tada sam želio da pokažem da mogu da računaju na mene", rekao je za ESPN Schweinsteiger i dodao: 

"Želio sam da igram za United, jer je to bio moj san".

Nijemac je krajem marta Englesku zamijenio Chicagom, gdje je prva zvijeda Chicago Firea. U američkoj MLS ligi upisao je već sedam nastupa i postigao je dva pogotka.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi