Seedorf: Previše odgovornosti na Van Persiju

"Nije opušten kao u Arsenalu"

Seedorf: Previše odgovornosti na Van Persiju

E. Škorić

Bivši holandski reprezentativac Clarence Seedorf smatra da Robin van Persie preuzima previše odgovornosti na svoja leđa u redovima Oranja, što je jedan od razloga poraza od Danske.

Van Persie ima iza sebe sezonu iz snova u dresu Arsenala, a na  otvaranju Eura nije uspio ugroziti danski gol. Imao je, istina, nekoliko dobrih prilika, ali nije se upisao u listu strijelaca. Baš kao ni bilo ko od njegovih suigrača, pa su Danci slavili s 1:0.

 

Nekadašnji igrač Holandije, donedavno član AC Milana, Seedorf vjeruje da bi Van Persie trebao biti opušteniji na međunarodnoj dužnosti.

 

"To se isto dogodilo Van Persiju i na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Preuzima odgovornost na sebe, možda čak i previše. On bi trebao 'letjeti' nakon sezone koju je imao u Arsenalu", kazao je Seedorf, dodavši:

 

"Nije dovoljno opušten. Van Persie je drugačiji kada igra u Arsenalu".

 

Dvadesetosmogodišnji napadač je za Holandiju dosad postigao 28 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.