Seferović zaradio historijski 2000. "crvendać" u Bundeligi
Kasnije je "progledao" glavni sudija, a Seferović završio ranije u svlačionici

Pokazao sudiji da ne vidi dobro

Seferović zaradio historijski 2000. "crvendać" u Bundeligi

Nevjerovatan meč u okviru 9. kola njemačke Bundeslige odigrali su Eintracht Frankfurt i Stuttgart. Na kraju su gosti slavili sa 5:4, a malo je nedostajalo da se po prvi put u historiji Bundeslige desi remi 5:5. 

Ipak, ovako su Švabe, bez povrijeđenog Vedada Ibiševića u sastavu kući odnijele sva tri boda.

Kad već na ovom meču nije upisan historijski remi, jedan drugi statistički podatak iz historije Bundeslige ostati će zauvijek vezan za ovo utakmicu. Naime, na ovom susretu pokazan je 2000. crveni karton od osnivanja Bundeslige. Ovaj jubilarni karton za napadača Eintrachta Harisa Seferovića bio je sve, samo ne jubilarni.

Nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine je u u 86. minuti zaradio direktno isključenje nakon što je linijskom sudiji pokazao da mu "trebaju naočale", na šta ga je glavni arbitar poslao u svlačionicu. Dok je izlazio sa terena Seferović je sa sebe ljutito skinuo dres i bacio ga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Biće zanimljivo vidjeti kakvu će mu kaznu odrediti DFB, ali i klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti