Shakhtaru pripao gradski derbi protiv Metalurga

Premier liga Ukrajine

Shakhtaru pripao gradski derbi protiv Metalurga

Ekspresnim preokretom lider na tabeli Premier lige Ukrajine, Shakhtar Donetsk upisao je nove važne bodove na putu ka novom naslovu prvaka. 

Shakhtar je na domaćem terenu rezultatom 2:1 porazio gradskog rivala Metalurg Donetsk. Nakon prvog poluvremena u kojima su mreže mirovale gosti su iznenađujuće u šestom minutu nastavka poveli sa 1:0, a strijelac je bio Pryjma.

Domaći tim ipak nije klonuo i za svega šest minuta došao je do rezultatske prednosti koja je sačuvana do samog kraja. Kryvcov je u 56. minutu poravnao na 1:1, a šest minuta kasnije za konačnih 2:1 strijelac je bio Adriano.

U drugom meču igranom danas Mariupol je kao gost rezultatom 2:1 porazio Hoverlu Uzhorod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.