Sochauxu sve teže, Prcić igrao 56 minuta

Ligue 1

Sochauxu sve teže, Prcić igrao 56 minuta

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Sochauxa nalaze se u skoro bezizlaznoj situaciji nakon poraza u gostima kod Saint-Etiennea u 30. kolu francuske Ligue 1.

Sochaux je u Saint-Etienneu upisao 17. poraz i tako ostao pretposljednji na tabeli sa 25 bodova, dok Evian, prvi 'iznad crte', ima šest bodova više.

Za goste je do 56. minute igrao naš mladi reprezentativac Sanjin Prcić, umjesto kojeg je ušao Butin, koji je samo deset minuta kasnije postigao gol za 2:1 i vratio nadu Sochauxu, no Erding je u završnici svojim drugim golom postavio konačnih 3:1 za domaće.

Saint-Etienne je prethodno preko Erdinga i Tabanoua u prvih šest minuta nastavka stigao do sigurnih 2:0. Dodajmo da je zbog dva žuta kartona kod gostiju isključen Bakambu u 81. minuti. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za zeleno-bijele ovo je bila 15. pobjeda i sada su se učvrstili na četvrtom mjestu sa šest bodova prednosti nad petoplasiranim Lyonom, te su na dobrom putu da Francusku sljedeće sezone predstavljaju na evropskoj sceni.

Ligue 1, 30. kolo:
Saint-Etienne - Sochaux 3:1 (Erding 46, 89, Tabanou 51/ Butin 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.