Šok za Rossonere: Veliko pojačanje pola godine van terena
Foto: EPA

Teška povreda Andree Contija

Šok za Rossonere: Veliko pojačanje pola godine van terena

Milan se sinoć iskupio za težak poraz od Lazija u prošlom kolu Serija A ubjedljivom pobjedom nad Austrijom iz Beča u Ligi Evrope. Ipak, nakon visoke pobjede u Beču, danas su stigle loše vijesti za Rossonere, jer će Andrea Conti morati na dužu pauzu.

Conti je u Milan stigao ovog ljeta kako veliko pojačanje, a Rossonere je njegov transfer iz Atlante koštao oko 27 miliona eura. On je nedavno pretrpio povredu skočnog zgloba, a iako su se na San Siru, prvobitno, nadali njegovom brzom povratku na teren, to se ipak neće desiti.

Mladi defanzivac je skočni zglob povrijedio nastupajući za reprezentaciju Italije, na utakmici protiv Izraela. Ipak, svi su očekivali njegov brzi povratak u "akciju" jer je počeo trenirati s ekipom. Međutim, italijanski mediji sada donose šokantne informacije. 

Naime, 23-godišnji Conti je na današnjem treningu Milana pokidao prednje križne ligamente koljena, te ga očekuje pazua od oko šest mjeseci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan se još uvijek nije zvanično oglasio o Contijevoj povredi, a više će se, sigurno, znati nakon dodatnih pregleda.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi