Soldado iz Tottenhama u Sevillu
Foto: EPA

Napušta Tottenham

Soldado iz Tottenhama u Sevillu

M. Šljivak

Napadač Tottenhama Roberto Soldado blizu je prelaska u Sevillu.

Španski napadač se dogovorio oko uslova za ugovor s timom iz Andaluzije, te će nakon dvije sezone napustiti tim s White Hart Lanea.

Iako su ga platili 30 miliona funti ekipi Valencije, Soldado je bio totalni promašaj uprave londonskog tima.

Odigrao je očajne dvije sezone u Tottenhamu. Postigao je svega sedam pogodaka, te će za oko 12 miliona funti vjerovatno preseliti na Ramon Sanchez Pizjuan stadion.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Sevilli bi Soldado trebao zamijeniti fantastičnog Kolumbijca Carlosa Baccu, koji je pojačao Milan, te se nada kako bi mogao povratiti staru formu iz Valencije.

Za Šišmiše je 30-godišnji napadač postigao 59 pogodaka u 101 nastupu, a ranije je igrao još za Getafe, Osasunu i Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.