Suljić strijelac u pobjedi Videotona

Prvijenac za novi klub

Suljić strijelac u pobjedi Videotona

Bh. internacionalac Asmir Suljić večeras je postigao prvijenac u pobjedi Videotona nad Puskas Akademijom. 

Videoton je u okviru 11. kola slavio rezultatom 3:2, a gosti predvođeni trenerom Robertom Jarnijem vodstvo su imali već nakon šest minuta igre. 

Strijelac za Puskas Academyju bio je Lencse, da bi potom u 22. minuti na 2:0 povisio Pekar. Videoton je do kraja poluvremena uspio smanjiti prednost zahvaljujući Gyurcsu. 

Domaći su mnogo bolje otvorili drugo poluvrijeme. Suljić je u petoj minuti nastavka pogodio za izjednačenje, a konačan rezultat postavio je Kovacs u 79. minuti. 

Ovom pobjedom Videoton je pobjegao iz opasne zone i u mađarskoj OTP Bank Ligi trenutno zauzima sedmu poziciju sa 12 osvojenih bodova. Na prvom mjestu je Ferencvaroš za koji nastupa Emir Dilaver. 

Mađarska liga, 11. kolo:

Videoton - Puskas Academy 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti