Švabe Bobicu uručile otkaz pred duel sa BVB-om
Foto: epa.eu

Stuttgart ostao bez sportskog direktora

Švabe Bobicu uručile otkaz pred duel sa BVB-om

VfB Stuttgart nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi, a remi na gostovanju kod Borussije Dortmund u okviru 5. kola Bundeslige koliko-toliko smirio je navijače kluba iz "grada automobila".

Ipak, neposredno pred meč u kojem su popularne Švabe prokockale dva gola prednosti, klub je otpustio svog sportskog direktora Fredija Bobica. Smjena bivšeg napadača ovoga kluba, koji je funkciju sportskog direktora Stuttgarta obavljao od 2010. godine, najavljena je nekoliko dana prije, a izvršena neposredno pred utakmicu sa BVB-om.

Stuttgart je u lošoj formi završio prošlu sezonu, i jedva se spasio od pozicija koja vode u niži rang, ali je uprkos promjeni trenera nastavio sa lošim izdanjima i u novoj sezoni Bundeslige.

Klub bh. reprezentativca nakon pet odigranih kola na svom kontu ima svega dva boda, a zahvaljujući katastrofalno lošem HSV-u ne zauzima posljednju poziciju, već su pretposljednji, ali sa identičnim brojem bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti