Sveci u velikom derbiju Lige 1 srušili Marseille

Odigran posljednji susret 13. kola francuske Lige 1

Sveci u velikom derbiju Lige 1 srušili Marseille

PSG je večeras u okviru velikog derbija 13. kola francuske Lige 1 na svom terenu dočekao Marseille. Domaćin je slavio rezultatom 2:0.

Prvu priliku na susretu imali su gosti. Gignac je šutirao glavom, ali je njegov udarac zaustavio Sirigu. Isti igrač zaprijetio je četiri minute kasnije, ali i ovaj put napadač Marseillea je neprecizan.

Nakon inicijative gostiju, zaprijetio je i domaćin. Matuidi je pokušao u 16. minuti susreta, ali promjene nije bilo. Edinson Cavani zaprijetio je u 24. minuti susreta, ali rezultat se nije mijenjao. 

Priliku da dovede svoju ekipu u vodstvo u 27. minuti propustio je Payet. Samo tri minute kasnije pokušao je i Alessandrini, ali mreže su nakon pola sata igre na Parku prinčeva mirovale. 

Domaćin do vodstva dolazi u 38. minuti susreta, a mrežu Mandande zatresao je Lucas. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta na Parku prinčeva 1:0 za PSG. 

Prvu priliku u nastavku susreta imao je Alessandrini u 51. minuti, međutim Sirigu je na mjestu. Tri minute kasnije pokušao je Lavezzi, ali siguran je na drugoj strani Mandanda. 

Na teren je u 65. minuti susret umjesto Lavezzija ušao Zlatan Ibrahimović. Dvije minute kasnije pokušao je Cavani, ali mreža Mandande nije se zatresla. 

Gosti u 77. minuti susreta ostaju sa deset igrača na terenu. Crveni karton dobio je Imbula. Parižani u 86. minuti susreta dolaze do dva gola prednosti. Mrežu Marseille ovaj put zatresao je Edinson Cavani.

Francuska, Liga 1, 13. kolo: 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG - Marseille 2:0 (Lucas 38, Cavani 86)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.