Tadić: Skup je grb Srbije

Krilni napadač Orlova poslao jasnu poruku

Tadić: Skup je grb Srbije

D. Vejo

Krilni napadač Srbije Dušan Tadić pod dirigentskom palicom iskusnog stručnjaka Slavoljuba Muslina igra sjajno u dresu Orlova.

Karijeru je počeo da gradi iz novosadske Vojvodine da bi nakon toga privukao pažnju evropskih timova. Otišao je u Groningen, a zatim je uslijedila epizoda u Twenteu, dok sada časno brani boje engleskog premijerligaša Southamptona.

Prema njegovim riječima, nije baš sve tako crno u srbijanskom fudbalu, poučen iskustvom istakao je pozitivne strane superligaških terena.

"U Srbiji nemate toliko dobre uslove za rad, pogotovo kada ste mlad igrač i želite da se afirmišete kao takav. Ovdje vas uče da se naviknete na teške stvari. Učeni smo da budemo čvrsti i istrajni bez obzira na to šta se dešava na terenu. Povrijedite se, ali ustanite i nastavite dalje, morate, ako želite braniti boje svoje zemlje. Skup je grb Srbije", kazao je Tadić.

Naredni kvalifikacioni meč, Srbija igra protiv Gruzije koji bi mogao biti odlučujući za Muslina i njegove izabranike.

"Igram u zavidnoj formi, a za to se mogu zahvaliti selektoru Slavoljubu Muslinu koji ima povjerenje u mene i daje mi slobodu u igri. Spreman sam da dam sve od sebe kako na treningu tako i utakmici. Gruzija nije tim za potcjeniti. Moramo ozbiljno pristupiti meču od prve minute. Ide sve kako treba, nadamo se plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji", dodaje krilni napadač Orlova.

Meč između Gruzije i Srbije igra se sutra u Tbilsiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi