Trabzon slavio, Legia upisala prvi poraz

Grupa L

Trabzon slavio, Legia upisala prvi poraz

Trabzonspor je večeras u okviru grupe L upisao vrijednu pobjedu, dok je Legia doživjela prvi poraz u Evropskoj ligi ove sezone.

Metalist je kao posljednjeplasirani tim stigao u Tursku na megdan Trabzonsporu, koji je imao imperativ pobjede. Belkalem je u 36. minuti doveo domaće u prednost i to je bilo sve vrijedno spomena u prvom poluvremenu.

Homenyuj u 68. minuti poravnava rezultat na 1:1 što je bio jasan znak domaćim da moraju ofanzivnije krenuti po pobjedu. Ostao je Trabzon s igračem manje zbog drugog žutog kartona kojeg je zaradio Medjani u 77. minuti, ali se nije predavao. Ekici je u 87. minuti pogodio za veliko slavlje domaćih, da bi u petoj minuti nadoknade Yilmaz potvrdio pobjedu Trabzonspora od 3:1.

Lokeren je na domaćem terenu savladao Legiju, kojoj je to bio prvi poraz u Evropskoj ligi. Gol odluke viđen je već u sedmoj minuti kada je Vanaken postigao pobjedonosni gol za svoj tim.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa L:

Lokeren - Legia 1:0
Trabzonspor - Metalist 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.