Transfer na pomolu: Verratti odbio novi ugovor sa PSG-om
Foto: EPA

Italijanu klub nudi 12 miliona eura godišnje

Transfer na pomolu: Verratti odbio novi ugovor sa PSG-om

U Barceloni će biti sretni kada čuju da je fudbaler koji je njihova najveća želja odbio potpisati ugovor sa svojim sadašnjim klubom. Naime, Marco Verratti je nedavno izrazio želju da pređe u katalonski klub, a sada pristižu informacije da je Italijan odbio potpisati novi ugovor sa PSG-om.

Veznjak Paris Saint-Germaina je već isticao da želi napustiti Pariz i karijeru nastaviti na Nou Campu, a navodno je Verratti prekinuo svoj godišnji odmor kako bi se, u petak, vratio u Pariz i tamo razgovrao sa vlasnikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem i novim sportskim direktorom Anterom Henriqueom.

Tokom sastanka Italijanu je ponuđeno da potpiše novi ugovor prema kojem bi zarađivao čak 12 miliona eura godišnje. Verrattijev trenutni ugovor sa PSG-om važi do 2021. godine, a nije poznato da li mu je u novom ugovoru nuđeno samo povećanje plate ili i produženje saradnje.

Kako bilo, Verratti je ovu ponudu glatko odbio, ali je njegov potez, čini se, razljutio čelnike PSG-a, pa je italijanskom veznjaku saopšteno da mu klub neće dozvoliti odlazak se do 2021. godine i isteka ugovora.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Barceloni se nadaju da će francuski klub ipak "popustiti" i prodati Verrattija. Međutim činjenica je da je PSG jedan od najbogatijih klubova na svijetu, tako da Parižanima trenutno nije prijeko potreban novac od prodaje igrača, pa im odbijanje eventualne ponude za Verrattija neće predstavljati veliki problem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi