Tri isključenja u Lensu, PSG slavio, golčina Maxwella

Parižani slavili s 3:1

Tri isključenja u Lensu, PSG slavio, golčina Maxwella

E. Škorić
Teme:

PSG je u 10. kolu francuske Ligue 1 gostovao Lensu, te je ostvario pobjedu rezultatom 3:1. 

PSG je u Lensu gostovao bez Zlatana Ibrahimiviča, Davida Luiza, Thiaga Silve, Lavezzija…, ali to Parižane nije spriječilo da upišu četvrtu pobjedu u sezoni i dođu na drugo mjesto.

Nije dobro počelo za goste, jer je Coulibaly u 10. minuti postigao pogodak za 1:0 vodstvo domaćih. Ipak, do kraja prvog dijela rezultat se okrenuo.

Cabaye u 29. minuti najprije matira Rioua za 1:1, a Maxwell pet minuta kasnije postiže gol za potpuni preokret. Dramatično je bilo u nastavku.

U svega pet minuta čak tri crvena kartona. Počelo je u 53. minuti kada je Gbamin isključen zbog drugog žutog kartona u domaćem timu. Skrivio je penal, a Cavani je bio precizan. 

Uslijedila su dva ekspresna žuta kartona za Urugvajca. Nekoliko minuta kasnije, Lemoigne je u Lensu zbog drugog žutog kartona morao van terena. Završeno je rezultatom 3:1 za goste iz Pariza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 10. kolo:
Lens - PSG 1:3 (Coulibaly 10/ Cabaye 29, Maxwell 34, Cavani 55 - penal)


Goal Cabaye - Lens 1-1 PSG - 17-10-2014 by Techzig
Goal Maxwell - Lens 1-2 PSG - 17-10-2014 by Techzig
Goal Edinson Cavani (Penalty) Lens 1 - 3 PSG by enteritament
Carte rouge Étrange pour Cavani Après la... by Mounirdztv

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.