U PSG-u već pronašli zamjenu za Emeryja?

Parižani pregovaraju sa Jesusom

U PSG-u već pronašli zamjenu za Emeryja?

Francuski mediji, između ostalog i L'Equipe, pišu kako će od ljeta PSG voditi Jorge Jesus. 

Čelnici PSG-a su nezadovoljni rezultatima koje je klub ostvario pod vodstvom Emeryja i spremni su mu uručiti otkaz nakon što se sezona završi. Emery nije uspio da odbrani titulu prvaka Francuske, doživio je eliminaciju u osmini finala Lige prvaka, pa stoga ni ne čudi što je njegova epizoda u Francuskoj ocijenjena kao neuspješna. 

Navodno, novi trener PSG-a u narednoj sezoni bi mogao biti Jorge Jesus, koji je kao trener najveće uspjehe ostvario vodeći Benficu u periodu od 2009. do 2015. godine. Jesus je danas na klupi Sportinga s kojim ima ugovor još dvije godine, međutim Parižanima novac nije problem i spremni su platiti obeštećenje od 15 miliona eura kako bi ga doveli na Park prinčeva. 

L'Equipe tvrdi kako su pregovori na relaciji 'PSG - Jesus' već počeli i da je portugalskom stručnjaku za posao u Francuskoj ponuđeno 7,5 miliona eura na godišnjem nivou. 

Ukoliko Jesus zamijenio Emeryja na kraju sezone, bit će mu to prvi posao izvan Portugala. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi