UEFA izrekla kazne BATE-u, Borussiji i Galatasarayu

Zbog ispada navijača

UEFA izrekla kazne BATE-u, Borussiji i Galatasarayu

UEFA je u srijedu BATE Borisovu, Borussiji Dortmund i Galatasarayu, učesnicima ovogodišnje grupne faze Lige prvaka, zbog nereda navijača u ovom elitnom fudbalskom takmičenju.

Najteže je prošao bjeloruski prvak BATE Borisov koji je kažnjen s jednom domaćom utakmicom pred praznim tribinama zbog rasističkog vrijeđanja napadača Shakhtara Brazilca Luiza Adriana, koji je BATE-u na tom meču postigao čak pet golova.

Borussia Dortmund i Galatasaray kažnjeni su novčano s 32.000 i 72.000 eura zbog navijačkih nereda tokom međusobnog duela Lige prvaka. Nijemci su kažnjeni zbog loše organizacije utakmice, a turski klub zbog divljanja navijača.

Galata nije kažnjena samo novačno, već će morati platiti i štetu koju su njeni navijači napravili na Westfalenu u iznosu od 30.000 eura. Turskom sastavu ovo neće biti prva kazna u ovoj sezoni, već ranije dobili kaznu od 50.000 eura zbog bakljade njihovih navijača na utakmici protiv Arsenala u Londonu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.