Umtitiju mnoge zvijezde Barce i Reala gledaju u leđa

Igrač sa najviše dodavanja

Umtitiju mnoge zvijezde Barce i Reala gledaju u leđa

E. Čaušević

Francuski defanzivac Samuel Umtiti prošle godine stigao je uz Barcelonu iz Lyona za 25 miliona funti.

Umtiti je za kratko vrijeme pokazao da se radi o sjajnim igraču, te da će biti pravo pojačanje za Barcelonu. Francuski fudbaler ustalio se u prvi tim katalonskog kluba, te je ove sezone odigrao 14 utakmica za Barcu. Ipak, malo ko je očekivao da će Umtiti biti prvi što se tiče dodavanja.

Naime, francuski reprezentativac u dosadašnjem dijelu imao je čak 732 dodavanja što je najviše u La Ligi, a da bude još impresivnije imao je čak preko 91% tačnih dodavanja. Tako je Umtiti iza sebe ostavio saigrače iz Barce koji su dominirali u ovom parametru, a to se posebno odnosi na Iniestu i Busquetsa.

Također, u leđa defanzivcu Barcelone gledaju i igrači Real Madrida, a u kraljevskom timu u ovom segmentu najbolji su Toni Kroos i Luka Modrić. No, dvojac madridskog kluba ostao je daleko iza Umtitija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi