Vaisanen poslije Željezničara napustio AIK, odlazi u Italiju

Finski defanzivac pronašao novi klub

Vaisanen poslije Željezničara napustio AIK, odlazi u Italiju

S. Mlaćo

Revanš utakmica između AIK-a i bh. predstavnika Željezničara bila je posljednja u dresu švedskog tima  za defanzivca Saulija Vaisanena, koji karijeru nastavlja u redovima italijanskog tima SPAL, novog člana Serie A.

"AIK se ponosi karijerom Saulija. On je u međuvremenu postao član "A" reprezentacije Finske, sada igrač Serie A i to je fantastičan rejting. Sauli je jasan primjer način kako se radi na razvoju i želimo mu sve najbolje i Italiji", kazao je sportski direktor AIK-a Bjorn Wesstrom.

"Želim da se zahvalim svakom igraču AIK-a i cijelom klubu što su me primili sa nevjerovatnom ljubavlju kada sam stigao ovdje. Želim reći i veliko hvala jednom od mojih najvažnijih prijatelja Vile Lyytaikainenu koji nas je nažalost napustio u decembru", dodao je Vaisanen po odlasku iz AIK-a.

Vaisanen je 23-godišnji defanzivac koji je u Švedsku stigao iz finskog Helsinkija, a prije toga je nastupao za Honku i Pallohonku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi