Valladolidu bod na La Rosaledi u derbiju začelja
Foto: EPA

Primera

Valladolidu bod na La Rosaledi u derbiju začelja

E. Škorić

U derbiju začelja 26. kola španske Primere Malaga je na La Rosaledi remizirala s Valladolidom (1:1).

I Malaga i Valladolid su danas tražili prekid loše serije i važne bodove u borbi za opstanak, no na kraju su se morali zadovoljiti sa po jednim bodom.

Sigurno da će njime zadovoljniji biti gosti, koji pokušavaju 'dogurati' do 17. mjesta na kojem se nalazi Almerija i koje donosi spas, a koje im je zasad udaljeno tri boda.

Malaga je bila blagi favorit zbog stanja na tabeli, ali nisu domaći uspjeli da ostvare sedmu pobjedu iako su prvi došli u vodstvo.

Duda je u 13. minuti ubacio loptu iz kornera, visoki Roque Santa Cruz glavom loptu pospremio u protivničku mrežu. U 30. minuti, nakon nesmotrene reakcije domaće odbrane, Larsson je postigao pogodak za 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 26. kolo:
Malaga - Valladolid 1:1 (Santa Cruz 13/ Larsson 30)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.