Villas-Boas neće večeras sjediti na klupi Zenita

UEFA kaznila Portugalca

Villas-Boas neće večeras sjediti na klupi Zenita

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) kaznila je trenera Zenita iz ST. Petersburga Andrea Villasa-Boasa sa jednom utakmicom suspenzije zbog nesportskog ponašanja.

Kako se navodi u saopštenju, trener Zenita suspendovan je zbog "iskazivanja nezadovoljstva" suđenjem Italijana Paola Tagliaventa tokom prve utakmice šesnaestine finala Europa lige u duelu njegovog kluba protiv PSV-a.

Iako je prošlog četvrtka ruski tim slavio sa 1:0 portugalski stručnjak nije bio zadovoljan načinom na koji je italijanski sudija dijelio pravdu na ovome susretu.

Villas-Boas zbog suspenzije neće moći da predvodi svoju ekipu u revanš utakmici šesnaestine finala Europa protiv PSV Eindhovena, koja se od 18 časova u St. Peterburgu. Pored kazne za njihovog trenera Zenit je kažnjen i sa 6.000 eura jer su njegovi navijači tokom utakmice palili baklje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti