Wenger: Irci će biti težak protivnik za sve

"Imaju borben duh i Trapattonija"

Wenger: Irci će biti težak protivnik za sve

E. Škorić

Arsenalov menadžer Arsene Wenger upozorio je momčadi u grupi C Evropskog prvenstva da ne podcjenjuju Republiku Irsku.

Iako je reprezentacija, koju s klupe vodi proslavljeni italijanski stručnjak Giovanni Trapattoni, autsajder u Poljskoj i Ukrajini, Francuz smatra da Irci zbog "borbenog duha" mogu iznenaditi.

 

"Irska momča će biti težak protivnik za svakoga. Prije svega imaju borbeni duh, ali također je tu Trapattoni, čovjek koji zna kako ostati neporažen", kazao je Wenger.

 

Irci, od kojih je bh. reprezentacija nedavno izgubila u Dublinu u prijateljskoj utakmici, u grupi C igraju zajedno sa Španijom, Italijom i Hrvatskom. 

 

"Općenito se radi o teškoj grupi. Bit će zanimljivo vidjeti ko će proći, ali mislim da je Španija sigurna, drugo mjesto bi se moglo odlučivati između Italije i Hrvatske".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.