Witsel: Morao sam prihvatiti ponudu iz Kine

Belgijanac odbio Juventus

Witsel: Morao sam prihvatiti ponudu iz Kine

Belgijski reprezentativac Axel Witsel je praktično bio već novi igrač Juventusa, ali se u posljednji trenutak odlučio na odlazak u Kinu.

Svima je jasno zbog čega je odluka bila da umjesto evropskog giganta izabere ekipu koja je tek izborila plasman u prvu kinesku ligu, a o tome je prvi put progovorio i sam fudbaler.

"Iskreno, bila je ovo teška odluka. S jedne strane imate ponudu sjajnog kluba s kojim možete osvajati trofeje i u Evropi, a na drugoj strani je ogroman novac koji je nemoguće odbiti. On je presudio, zaista sam prezadovoljan uslovima i morao sam je prihvatiti. Ovo je od krucijalnog značaja i za moju porodicu", rekao je Witsel, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Čelnici Juventusa su se sve vrijeme ponašali kao gospoda i zahvalan sam im na tome. Tom klubu želim svu sreću i nadam se da će osvojiti Ligu prvaka. Možda se jednog dana ipak vidimo".

Podsjetimo, Witsel je postao novi član Tianjin Quanjiana čiji je trener Fabio Cannavaro, a navodno će za četiri godine ugovora zaraditi nestvarnih 72 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi