Yaya Toure po četvrti put najbolji fudbaler Afrike

Priznanje za člana Cityja

Yaya Toure po četvrti put najbolji fudbaler Afrike

Fudbalski reprezentativac Obale Slonovače i fudbaler Manchester Cityja Yaya Toure najbolji je afrički fudbaler za 2014. godinu.

Ovo je za veznjaka Građana četvrto priznanje za najboljeg igrača koji je rođen na afričkom kontinentu, a on je drugi fudbaler sa "crnog" kontinenta koji je ovu nagradu dobio četvrti put.

U izboru je Bjelokošćanin pobijedio fudbalera Borussije Dortmund Pierre-Emericka Aubameyanga, te nigerijskog fudbalera Vincenta Enyeama, a CAF mu je nagradu dodijelio u četvrtak navečer u Lagosu. 

Toure je učestvovao u razočaravajućem nastupu njegove zemlje na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, dok je sa Manchester Cityjem stigao do titule engleskog šampiona. Prije Tourea samo je jedan fudbaler četiri puta proglašavan najboljim igračem Afrike, to je Kamerunac Samuel Eto’ (2003., 2004., 2005. i 2010. godine).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.