Zahovič tvrdi da zna zašto su upucali Mamića
EPA

Sportski direktor Maribora

Zahovič tvrdi da zna zašto su upucali Mamića

Sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič dospio je u centar pažnje medija iz okruženja zbog izjave o 'alfi i omegi' Dinama Zdravku Mamiću. 

Govoreći o tome kako je od Maribora napravio najdominantniji slovenački klub, Zahović je kazao kako klub ne može funkcionisati bez prodaje igrača i da je to jedini shvatio Zdravko Mamić, no za to je, prema njegovom mišljenju, platio ceh. 

"Osnova je prodaja igrača, od TV prava svi imamo samo muke, a nigdje u zemljama bivše Jugoslavije nema vajde od sponzora. To je jedini Mamić shvatio, zato su ga upucali", kaže sportski direktor Maribora.

Zahovićevu izjavu za "Mozzartsport" mediji u Sloveniji su protumačili kao šokantnu. 

Maribor je jedini klub sa prostora bivše Jugoslavije koji je ove sezone izborio učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, koja donosi i finansijsku dobit od 12,7 miliona eura. . 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi