Zapalili mu kuću dok je igrao na Afričkom kupu nacija
Foto: EPA

Razlog je bizaran

Zapalili mu kuću dok je igrao na Afričkom kupu nacija

Fudbalska reprezentacija Toga u posljednjem meču grupne faze Afričkog kupa nacija najvjerovatnije neće moći računati na usluge Kossija Agassu. 

Nakon slabe izvedbe protiv Maroka ovom 38-godišnjem golmanu su navijači zapalili kući u domovini, a selektor će mu dopustiti da, ukoliko bude želio, preskoči predstojeći meč sa Kongom. 

"Agassa je pogođen vijestima. Ukoliko bude imao želju, dozvolit ćemo mu da preskoči meč sa Kongom. Potresen je od kako mu je javljeno. Poštovat ću šta god odluči", izjavio je selektor Claude Le Roy.

Lokalni mediji su objavili da će Agassina kuća biti pod dodatnim nadzorom osiguranja dok ne završi turnir, a u Togu nije prvi put da navijači na ovakav način iskazivaju svoju frustriranost. 

Iskusni Agassa inače trenutno brani za francuski Granville, a prethodno je bio član Stade Reimsa, Istresa, Herculesa, Metza, Merlana... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti