Zazina budućnost konačno je riješena

Valencia će ga kupiti na kraju sezone

Zazina budućnost konačno je riješena

E. Čaušević

Italijanski napadač Simone Zaza ovog januara napustio je West Ham i do kraja sezone igrat će na posudbi u Valenciji.

Zaza je prošlog ljeta iz Juventusa otišao u West Ham na jednogodišnju posudbu, ali je samo nakon pet mjeseci napustio londonski tim jer su čelnici kluba bili nezadovoljni njegovim igrama. Italijanski napadač je u posljednjim danima januarskog prelaznog roka otišao u Valenciju na posudbu do kraja sezone.

Novi sportski direktor španske ekipe, Jose Ramon Alesanco, potvrdio je danas da će Šišmiši sigurno na kraju sezone kupiti Zazu od Juventusa. Njegova posudba koštat će Valenciju dva miliona eura, dok će na ljeto platiti 16 miliona eura aktuelnom prvaku Italije.

"Zaza će biti igrač Valencije nakon posudbe i to je sigurno. U prvim utakmicama je pokazao da je sjajan napadač i ne želimo propustiti priliku da ga dovedemo. Nadamo se da će postići što više golova i želimo mu da bude sretan u našem timu", rekao je Alesanco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi