Zrinjski ostvario odličan rezultat

Mostarci jednom nogom u trećem pretkolu

Zrinjski ostvario odličan rezultat

Zrinjski je u prvoj utakmici drugog pretkola Lige Evrope sa visokih 4:1 bio bolji od predstavnika San Marina, momčadi Tre Penne i tako obavio veliki dio posla na putu ka trećem pretkolu.

Zrinjski je odlično otvorio utakmicu što mu je dalo dodatnu snagu. Već u 1. minuti je kapiten Mario Ivanković doveo Plemiće u vodstvo i olakšao posao našem predstavniku. U 21. minuti utakmice je Nemanja Stjepanović izborio penal, a ponovo je strijelac bio Ivanković.

Drugi gol je potpuno rasteretio domaće igrače koji su nastavili s napadima ka golu gostiju iz San Marina. Mladi Pavle Sušić je u 33. minuti pokazao gostima da u Mostaru nemaju šta tražiti. Ipak, samo tri minute kasnije Pignieri je smanjio na 3:1.

Primljeni pogodak je ponovo „uozbiljio“ naše igrače koji preko Zadre dolaze do četvrtog pogotka. Tim rezultatom se otišlo na odmor. Na poluvrijeme su igrači Zrinjskog ispraćeni aplauzom mnogobrojne publike pod Bijelim Brijegom.

U nastavku utakmice izabranici Dragana Jovića, očito zadovoljni rezultatom, nisu bila na razni prvog dijela. Igrači našeg predstavnika su očito bili već mislima u San Marinu na revanš utakmici i jedva su čekali kraj utakmice po veoma sparnom vremenu u Mostaru.

U posljednjih dvadesetak minuta meča Zrinjski je imao nekoliko prilika za povećanje vodstva, ali je mreža Valentinija ostala netaknuta. Najbolje prilike je imao Mate Dragičević, ali ovo nije bila večer napadača Mostaraca.

Pred kraj utakmice su igrači Zrinjskog igrali samo u kaznenom prostoru gostiju, ali se rezultat nije mijenjao. Ostalo je onih 4:1 s poluvremena, odličnih 4:1 s kojima je Zrinjski već jednom nogom u trećem pretkolu.

ZRINJSKI – TRE PENNE 4:1
1:0 Ivanković 1'
2:0 Ivanković 21' penal
3:0 Sušić 33'
3:1 Pignieri 36'
4:1 Zadro 38'
MOSTAR – Stadion Bijeli Brijeg. Sudija: Sebastian Delferiere (Belgija). Žuti kartoni:
Zrinjski: Melher, Rizvanović, Šunjić, Džidić, Ivanković, Sušić (Pehar 88'), Žižović, Stjepanović, Zadro, Selimović, Dragičević. Trener: Dragan Jović
Tre Penne: Valentini, Zavoli, Franchini, Lisi (Francini 56'), Simone, Reggini, Cibeli, Pignieri (Di Giuli 72'), Protti (M. Rossi 63'), Palazzi, Chiaruzzi. Trener: Ceci Stefano

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.