Zvijezde Barce bojkotuju FIFA-inu ceremoniju

Pripremaju se za meč Kupa kralja

Zvijezde Barce bojkotuju FIFA-inu ceremoniju

E. Čaušević

Čelnici Barcelone objavili su danas da njihovi igrači neće prisustvovati FIFA-inoj ceremoniji dodjele nagrade za najboljeg igrača za prošlu godinu.

Nagradu za najboljeg igrača 2016. godine dobio je Cristiano Ronaldo, a u timu godine nalaze se četvorica igrača iz Barcelone. To su Lionel Messi, Luis Suarez, Andres Iniesta i Gerard Pique, ali su iz katalonskog kluba poručili da se oni neće naći na ceremoniji u Cirihu.

Na ovoj ceremoniji bit će predsjednik Barcelone, Josep Maria Bartomeu koji je potvrdio da će biti jedini predstavnik katalonske ekipe. Iz ovog kluba poručili su da Barcu za dva dana čeka važan duel revanš osmine finala Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa.

Barcelona je u prvom meču prije sedam dana poražena sa 2:1, te izabranicima Luisa Enriquea treba sigurna pobjeda kako bi osigurali plasman dalje. Zbog toga je odlučeno da igrači Barce neće prisustvovati FIFA-inoj ceremoniji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, mediji privrženi Real Madridu prokomentarisali su ovo kao kukavički potez jer Lionel Messi nije osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi