Amerikanac dobio otkaz jer se istezao tokom himne

LG Sixersi bez razumijevanja

Amerikanac dobio otkaz jer se istezao tokom himne

Košarkaš južnokorejskog LG Sixersa Amerikanac Davon Jefferson dobio je otkaz zbog nepoštovanja himne Južne Koreje uoči play-off utakmice sa Ulsanom.

Južnokorejski tim je bez velikog dvoumljenja uručio otkaz Amerikancu koji se istezao tokom izvođenja himne.

"Navijači su najvažniji deo tima, a pošto su oni okrenuli leđa Džefersonu, odlučili smo da ga izbacimo iz ekipe", kazali su zvaničnici tima koji je otpustio američkog košarkaša nakon utakmice.

Američki košarkaš pokušao je na press-konferenciji da ublaži svoje neprilično ponašanje rekavši da je tokom intoniranja himne osetio bol i da je morao da se isteže.

Ipak, kasnije se ispostavilo da je Jefferson postavio na društvenim mrežama nepriličnu fotografiju scene istezanja, što je dovelo u pitanje iskrenost njegovog objašnjenja.

Zvaničnik južnokorejskog tima rekao je da na odluku o izbacivanju Jeffersona iz kluba nije uticala činjenica da je on Amerikanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.