Argentina pregazila Nigeriju

Košarkaški turnir

Argentina pregazila Nigeriju

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Argentine pobijedila je Nigeriju s uvjerljivih 94:66 u susretu prvog kola grupe B na Olimpijskim igrama u Riju.

Gaučosi su u meč ušli kao veliki favoriti i na kraju su zasluženo upisali prvi trijumf uz pravu dominaciju.

Vodili su od prve do posljednje minute meča. Krenuli su serijom 11:0, imali su plus sedam nakon prve dionice (22:15), da bi se prednost u nastavku konstantno povećavala.

Na odmor se otišlo s 19 poena prednosti u korist Argentine, koja je nemilosrdno, predvođena Campazzom i Scolom, trpala koš Nigerijaca.

Na kraju su došli do uvjerljive pobjede od 28 poena razlike, a do nje su ih vodili Facundo Campazzo sa 19, te Luis Scola s 18 poena.

Ike Diogu je s druge strane ubacio 15 poena, a imao je i 13 skokova.

Grupa B, 1. kolo:

Argentina - Nigerija 94:66

ARGENTINA: Scola 18, Ginobili 12, Campazzo 19, Laprovittola 7, Brussino 2, Delfino 3, Delia 5, Nocioni 10, Deck, Mainoldi 3, Garino 15, Acuna

NIGERIJA: Uzoh 4, Umeh 5, Diogu 15, Ere 14, Akognon, Oguchi 5, Okoye, Ogide 11, Gbinije 6, Lawal, Aminu 2, Ibekwe 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi