Barcelona pregazila Reala
Sjajna igra Barcelone

Kup Kralja

Barcelona pregazila Reala

Barcelona je osvojila Kup Kralja pobijedivši u finalu u Bizkaia Areni u Bilbau najvećer rivala Real Madrid sa ubjedljivih 80:61. Izabranici Xabija Pascuala potpuno su razbili svoje suparnike koji su se držali samo u prvih deset minuta.

Real se držao u prvoj četvrtini koju je katalonski tim dobio sa 19:16, a onda je Barcelona ubacila u petu brzinu i na poluvrijeme otišla sa plus petnaest (40:15). U nastavku utakmice je Barcelona ponovo, na krilima sjajnog Vazqueza, punila koš Madriđana i u posljednjih deset minuta ušla sa dvadesetsedam (64:37).

U posljednjih deset minuta utakmice je Real zaigrao nešto bolje i uspio smanjiti na devetnaest poena razlike (80:61). Bilo je to sve što su igrači Reala uradili. Barcelona je tako uzela prvi od tri pehara na koja ide ove sezone, dok se sezona, koja je trebala biti znak povratka na staze stare slave, za Real počela veoma loše.

Najbolji u redovima pobjedničkog tima bili su Fran Vazquez sa 14 poena i 4 skoka, po 13 poena ubacili su Ricky Rubio i Erazem Lorbek. Treba napomenuti da su se svi igrači Barcelone upisali u strijelce. Kod Real Madrida najbolji su bili Novica Veličković i Darjus Lavrinovič sa po 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti