Blatt: Real nas je savladao na iskustvo

Trener Darussafake

Blatt: Real nas je savladao na iskustvo

D. Vejo

Košarkaši Darussafake poraženi su u prvom kolu Top osam faze Eurolige na gostovanju kod ekipe Darussafake rezultatom 84:75.

Turski tim dobro je otvorio utakmicu, stekao solidnu prednost, ali su Madriđani to rutinski preokrenuli te na kraju zasluženo slavili.

Strateg gostujuće ekipe na ovom susretu uzrok poraza vidio je u iskustvu koje posjeduje Real.

"Real nas je dobio na iskustvo. To je bio odlučujući faktor na ovoj utakmici. Mnogo možemo da naučimo od njih, moramo i možemo da igramo dosta pametnije nego što je to bilo u Madridu. Bilo bi lijepo da možemo porasti nekoliko godina u 48 sati, ali nažalost nije tako", naglasio je trener Darussafake, David Blatt.

Madriđani će već sutra ponovo biti domaćini Darussafaki u drugom meču četvrtfinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi