Cavsi u četiri utakmice riješili Celticse

Cleveland u polufinalu Istoka

Cavsi u četiri utakmice riješili Celticse

Edmir Škorić

Cleveland Cavaliersi su pomeli Boston Celticse u prvoj rundi doigravanja u NBA ligi.

Cavsi su u četiri utakmice riješili Celticse. Nakon dvije domaće pobjede, uslijedile su i dvije pobjede Clevelanda u Bostonu.

Pokušali su Celticsi večeras da smanje na 3:1 u seriji, ali je sjajni gostujući tim stigao do nove pobjede (101:93).

Cavsi su vodili 10 razlike nakon 12 minuta igre (29:19), da bi do kraja poluvremena prednost gostiju iznosila 21 razlike (57:36). 

Boston se vratio u trećoj dionici, pa se u zadnjih 12 minuta ušlo sa “samo” devet poena prednosti za goste. Ipak, koliko god se trudili, domaći košarkaši nisu uspjeli da se vrate do kraja u meč.

Cleveland je predvodio LeBron James sa 27 poena i 10 skokova i dvije asistencije su mu nedostajale za triple-double učinak. Kyrie Irving je ubacio 24 poena uz 11 skokova. 

Jared Sullinger je ubacio 21 poen kod Celticsa uz 11 skokova, Isiah Thomas također 21 poen, dok je Avery Bradley ubacio 16 poena.

Cavsi će u polufinalu Istoka igrati protiv boljeg iz meča Chicago - Milawukee (3:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.